Upwind Webdesign logo
projecten > pubquizstore

Pubquizstore.nl

Een gebruiksvriendelijke webshop.

Inhoud

De uitdaging

Eind 2022 begon ik met mijn partner een webshop om kant en klare pubquizpakketten te verkopen. Bij een webshop komt meer kijken dan bij een statische website. Om betalingen te verwerken, moet de site aan hogere veiligheidseisen voldoen. En bij marketing en statistieken kom je al snel bij GDPR wetgeving. Al met al een leuk project en een mooie uitdaging.

De aanpak

Stap 1. Branding

Ik maakte een logo met verschillende varianten, en werkte de huisstijl verder uit in de pubquiz album covers.

Stap 3. Techniek

Ik zorgde dat de website beveiligd was en overeenkwam met de eisen die Mollie stelt. Daarna zorgde ik dat we statistieken konden verzamelen in overeenstemming met Europese privacywetgeving.

Stap 3. In contact komen met klanten

Sinds covid zijn er veel aanbieders van kant en klare pubquizpakketten. Zonder naamsbekendheid en met beperkte afnemers in mijn kennissenkring, was onze webwinkel afhankelijk van search engine optimization (SEO).

SEO is een combinatie van goede meta omschrijvingen, een nette website opbouw en ‘waardevolle’ content. Uiteindelijk hebben zoekmachines als doel klanten zo goed mogelijk bij content te brengen waar ze blij van worden. Naast producten, schreven we dus ook artikelen voor onze website.

Op onze homepage maakte ik een contactformulier dat ik beveiligde met reCaptcha. Dat voorkomt spam en houd kwaadwillenden op afstand.

SEO resultaat en verkoop

De magie deed zijn werk. Na enkele maanden zagen we duidelijke resultaten in de Google Search Console. De verkoop steeg vanzelf mee. Onze webwinkel was een feit.

Tools

Voor dit project werkte ik met de volgende software en toepassingen:

  • WordPress met Elementor Pro
  • WooCommerce
  • Inkscape
  • Google search console en analytics
  • reCaptcha
  • Trustpilot

Ook zoiets moois maken?

Ik ben benieuwd naar jouw bedrijf of idee. Stuur een bericht of vul het formulier in.

Contact

Contactformulier

Over Gerbrich

In 2011 maakte ik mijn eerste website, inmiddels heb ik mijn opgebouwde ervaring aangevuld met formele educatie. Het werk als webdesigner combineer ik met mijn passie voor kitesurfen en vreemde talen. Als ik niet op Vlieland ben, werk ik vanuit Centraal Amerika of Azië.

Met sommige mensen werk ik samen voordat ik ze in het echt ontmoet. Dat is geen enkel probleem. Ik drink graag een kop koffie met je als ik weer in Nederland ben!

Gerbrich working
Responsive code example

In mijn vrije tijd maak ik geinige stukjes code, die vooral creatief zijn en soms ook nuttig. Probeer bijvoorbeeld deze uitspraakhulp voor mijn naam.

vorige
NL Gerbrich // rijmt op zet zich
FRL Gerbrich // als NL met Spaanse G
volgende

Wat betekent Upwind?

“Upwind varen” is van bijzondere betekenis voor beginnende kitesurfers. Eenmaal in staat om tegen de wind in te varen, hoeven ze niet meer over het strand terug te lopen. Vanaf dat moment kunnen ze al hun tijd steken in hun favoriete bezigheid: de basis is gelegd.

Op vergelijkbare wijze bieden de websites en tools die ik ontwikkel, jou de mogelijkheid om zelfstandig verder te groeien. Met een goede start leg je het fundament voor verdere ontwikkeling.

Meer lezen...