Upwind Webdesign logo
projecten > Lijst Fier

Lijst Fier

Campagne voor een nieuwe politieke partij in de gemeenteraad van Vlieland.

Inhoud

De uitdaging

Lijst Fier is een partij in de gemeenteraad van Vlieland waarvoor ik de campagne mocht vormgeven. Hiervoor werkte ik samen met een tekstschrijver (voor het partijprogramma) en een fotograaf.

Huisstijl en Logo

In overleg met de fractie gaf ik het bestaande logo een opfrisser en stelde ik een huisstijl op die bruikbaar was voor de website, flyers, poster en social media. De huisstijl is toegankelijk en sluit aan bij de ambities van Lijst Fier. Ook zitten er duidelijke verwijzingen naar Vlieland in.

#C6E9AF
#F4EED7
#35982F

Ruda is een vriendelijk en toegankelijk font. Tegelijkertijd is het modern, opvallend en formeel genoeg voor deze context.

Social media

Ik maakte een social media plan met een aantal posts waarin Lijst Fier een aantal onderscheidende standpunten kon presenteren. ook vroegen we enkele van de vroege fans van Lijst Fier om te schrijven waarom ze de partij steunden. Ik maakte genoeg content om in de aanloop naar de verkiezingen regelmatig iets te kunnen plaatsen.

Lijst Fier
Lijst Fier Door de grote toename van het aantal zonnepanelen wekken we op Vlieland de laatste jaren veel schone energie op. Maar wat doen we met de pieken? Lees de hele tekst op Instagram

Website

Op lijstfier.nl kunnen inwoners zich verder verdiepen in de standpunten van Lijst Fier. Ook na de verkiezingen is het een goede manier om in contact te blijven. Hiervoor maakte ik een overzichtelijk nieuwsarchief.

Posters en Flyers

Uiteraard moesten er ook posters en flyers gedrukt worden voor de campagne. Tijdens de hele duur van dit project werkte ik op afstand. Ik leverde de bestanden aan, waarna de opdrachtgever zelf een proefdruk liet maken en controleerde.

Tools

Voor dit project werkte ik met de volgende software en toepassingen:

  • WordPress met Elementor Pro
  • Inkscape
  • reCaptcha

Resultaat

De campagne was erg succesvol. De standpunten van Lijst Fier sloegen aan in de gemeenschap, er kwam veel dialoog op gang en Lijst Fier werd de grootste partij.

Henk Veerdig
Fractievoorzitter Lijst Fier

Prettige samenwerking

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Aspernatur similique architecto illo commodi obcaecati nobis saepe id animi quidem rerum aliquid quod, reprehenderit assumenda quis enim libero vel quam. Dignissimos.

Ook zoiets moois maken?

Ik ben benieuwd naar jouw bedrijf of idee. Stuur een bericht of vul het formulier in.

Contact

Contactformulier

Over Gerbrich

In 2011 maakte ik mijn eerste website, inmiddels heb ik mijn opgebouwde ervaring aangevuld met formele educatie. Het werk als webdesigner combineer ik met mijn passie voor kitesurfen en vreemde talen. Als ik niet op Vlieland ben, werk ik vanuit Centraal Amerika of Azië.

Met sommige mensen werk ik samen voordat ik ze in het echt ontmoet. Dat is geen enkel probleem. Ik drink graag een kop koffie met je als ik weer in Nederland ben!

Gerbrich working
Responsive code example

In mijn vrije tijd maak ik geinige stukjes code, die vooral creatief zijn en soms ook nuttig. Probeer bijvoorbeeld deze uitspraakhulp voor mijn naam.

vorige
NL Gerbrich // rijmt op zet zich
FRL Gerbrich // als NL met Spaanse G
volgende

Wat betekent Upwind?

“Upwind varen” is van bijzondere betekenis voor beginnende kitesurfers. Eenmaal in staat om tegen de wind in te varen, hoeven ze niet meer over het strand terug te lopen. Vanaf dat moment kunnen ze al hun tijd steken in hun favoriete bezigheid: de basis is gelegd.

Op vergelijkbare wijze bieden de websites en tools die ik ontwikkel, jou de mogelijkheid om zelfstandig verder te groeien. Met een goede start leg je het fundament voor verdere ontwikkeling.

Meer lezen...